Praktiska exempel

You are here

Här finner du personliga berättelser från ett urval av de projekt som Innovationskontoret har arbetat med genom åren. Vi hoppas att du finner inspiration hur dessa individer har nyttiggjort sin forskning.

VectorizeMove hittar nya sätt att behandla rörlighetsstörningar

VectorizeMove försöker revolutionera metoderna för behandling av rörlighetsstörningar genom wearables och avancerade algoritmer.

Läs Mer

Chillservices skapar teknologi som ger kylsystem högre effektivitet

En stark samarbetspartner och Climate-KIC accelerator-medlemskap gav ChillServices en kickstart på sin resa.

Läs Mer

Utforskar möjligheten med alger

Swedish Algae Factory, vars resa startade hos Innovations-kontoret 2013, fick precis 17 miljoner kronor från EU och har en spännande framtid.

 

 

Läs Mer

Sveriges första stödcenter för cancerpatienter

Kraftens Hus är en välgörenhetsorganisation som har som mål att ge emotionellt, socialt och praktiskt stöd till cancerpatienter och deras familjer. Organisationen öppnade Sveriges första stödcenter i Borås 2018.

Läs Mer

Waterweave

Waterweave vill öka tillgången på rent vatten med hjälp av smarta textilier. Tack vare verifieringsstödet från Chalmers Innovationskontor valde man att satsa på att rena dagvatten.

Läs Mer

1928 diagnostics

Antibiotikaresistenta bakterier är ett av de största hoten mot mänskligheten enligt Världshälsoorganisationen, WHO. Årligen dör 25 000 EU-medborgare till följd av antibiotikaresistenta bakterieinfektioner. Det vill 1928 diagnostics ändra på. Med hjälp av den diagnostikmetod som bolaget utvecklar ska läkaren snabbt kunna ställa rätt diagnos, sätta in rätt antibiotika och rädda liv.

Läs Mer

Research theory meets practice - A personal mobility project between Chalmers and Ericsson

Research theory meets practice

Under 2016 har utvalda forskare deltagit i ett personrörlighetsprogram. Inom ramen för utbytet mellan styrkeområdet IKT och Ericsson, har projektet fokuserats kring utbyte av kunskap inom så kallade tekniska skulder inom mjukvaruutveckling.

Läs Mer

We create real impact together - A personal mobility project between Chalmers and Volvo Cars

We create impact together

Under 2016 har utvalda forskare från Chalmers deltagit i personrörlighetsprogram. Inom ramen för utbytet mellan styrkeområdet Transport och Volvo Cars, har projektet fokuserats kring att skapa ett samarbete inom kompetensutveckling.

Läs Mer

Together for a sustainable future - A personal mobility project between Chalmers and ABB

Together for a sustainable future

Under 2016 har utvalda forskare från Chalmers deltagit i personrörlighetsprogram. Inom ramen för utbytet mellan styrkeområdet Energi och ABB, har projektet fokuserats kring utbyte av kunskap inom förnyelsebar energi. 

Läs Mer

Pages

Prenumerera på vårt informationsbrev

Se till att du inte missar några nyheter från oss!

Om Oss

Chalmers Innovationskontor ger stöd och rådgivning till forskare och studenter vid Chalmers för att främja nyttiggörandet av forsknings- och utbildningsresultat och därmed bidra till att skapa värden för samhälle och näringsliv.

 

Frågor?

 Email: chalmers.innovationskontor@chalmers.se

Eller fyll i formuläret nedan.

Twitter

Innovationskontor C (4 months ago)
RT @Innovabo: Intresserad av hur #mat #klimat och #corona hänger ihop? Lyssna då på inspelningen från detta seminarium arrangerat av @revas…
Innovationskontor C (7 months ago)
RT @ChalmersHealth: Ny utlysning: Finansiering av medicinska innovationer för att stoppa #COVID19 spridning.Finansiering av projekt som ber…
Innovationskontor C (7 months ago)
RT @ChalmersHealth: https://t.co/KqFqybwcSY
Innovationskontor C (8 months ago)
RT @andhel2: ”Frida tar hjälp av tekniken för att stötta cancerpatienterna” Fin artikel om Frida Smith, hennes forskning och samarbetet mel…
Innovationskontor C (8 months ago)
RT @SahlgrenskaSP: ”Samarbetet i Västsverige har alla möjligheter att göra life science-strategin konkret” Många fruktbara diskussioner och…