Praktiska exempel

You are here

Här finner du personliga berättelser från ett urval av de projekt som Innovationskontoret har arbetat med genom åren. Vi hoppas att du finner inspiration hur dessa individer har nyttiggjort sin forskning.

Research theory meets practice - A personal mobility project between Chalmers and Ericsson

Research theory meets practice

Under 2016 har utvalda forskare deltagit i ett personrörlighetsprogram. Inom ramen för utbytet mellan styrkeområdet IKT och Ericsson, har projektet fokuserats kring utbyte av kunskap inom så kallade tekniska skulder inom mjukvaruutveckling.

Läs Mer

We create real impact together - A personal mobility project between Chalmers and Volvo Cars

We create impact together

Under 2016 har utvalda forskare från Chalmers deltagit i personrörlighetsprogram. Inom ramen för utbytet mellan styrkeområdet Transport och Volvo Cars, har projektet fokuserats kring att skapa ett samarbete inom kompetensutveckling.

Läs Mer

Together for a sustainable future - A personal mobility project between Chalmers and ABB

Together for a sustainable future

Under 2016 har utvalda forskare från Chalmers deltagit i personrörlighetsprogram. Inom ramen för utbytet mellan styrkeområdet Energi och ABB, har projektet fokuserats kring utbyte av kunskap inom förnyelsebar energi. 

Läs Mer

Waterweave

Waterweave vill öka tillgången på rent vatten med hjälp av smarta textilier. Tack vare verifieringsstödet från Chalmers Innovationskontor valde man att satsa på att rena dagvatten.

Läs Mer

1928 diagnostics

Antibiotikaresistenta bakterier är ett av de största hoten mot mänskligheten enligt Världshälsoorganisationen, WHO. Årligen dör 25 000 EU-medborgare till följd av antibiotikaresistenta bakterieinfektioner. Det vill 1928 diagnostics ändra på. Med hjälp av den diagnostikmetod som bolaget utvecklar ska läkaren snabbt kunna ställa rätt diagnos, sätta in rätt antibiotika och rädda liv.

Läs Mer

Stayble Therapeutics

Varje år stelopereras ungefär 1000 personer i Sverige på grund av diskrelaterad kronisk smärta i ländryggen. När ryggdisken åldras uppstår sprickor i det yttre skalet som gör att den flytande kärnan läcker ut. Nerverna blir irriterade och det gör ont I ryggen. Mellan 30 och 40 procent av de som lider av kronisk ryggsmärta har diskar som läcker. I Europa och USA rör det sig om ungefär 20 miljoner patienter. 

Läs Mer

Säker induktiv energiöverföring för elfordon

Forskarna på Chalmers, forskningsinstitutet Viktoria Swedish ICT, fordonsunderleverantören QRTECH och Vattenfall, vill ta fram en säker teknik för trådlös laddning av elfordon som kan kommersialiseras.

Läs Mer

Samling av korta exempel av verifieringsprojekt

Ett verifieringsprojekt syftar till att kunna formulera och svara på de mest kritiska frågorna som behöver besvaras inför ett fortsatt nyttiggörande. Nedan ges några exempel på sådana projekt inklusive vilken verifieringsfråga projektet syftade till att besvara.

Läs Mer

Ditt projekt här?

Förhoppningsvis är det din berättelse som presenteras här i framtiden.
Tveka inte att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa dig.

Läs Mer

Prenumerera på vårt informationsbrev

Se till att du inte missar några nyheter från oss!

Om Oss

Chalmers Innovationskontor ger stöd och rådgivning till forskare vid Chalmers för att främja nyttiggörandet av forskningsresultat och därmed bidra till att skapa värden för samhälle och näringsliv.

 

Frågor?

 Email: chalmers.innovationskontor@chalmers.se

Eller fyll i formuläret nedan.

Twitter

Innovationskontor C (2 weeks ago)
Anders Forslund is displaying the prototype built with funding from CIK at the Chalmers Initiative Seminar 2018 in… https://t.co/2b56KBPgcd
Innovationskontor C (4 months ago)
RT @Innovabo: Goda nyheter @SwedishAlgae får stort anslag från @InnoEnergyEU för att skala upp tillverkning av silica från alger för använd…
Innovationskontor C (4 months ago)
Framgång för @SwedishAlgae som får nära 17 miljoner kronor från EUs LIFE-program för uppskalning av kiselutvinning… https://t.co/rConvO6Z93
Innovationskontor C (5 months ago)
Grattis! Och flera som fått tidigt verifieringsstöd av @IKChalmers tex @1928diagnostics @sigma_stocks @SwedishAlgae… https://t.co/WlzO2kpSo0
Innovationskontor C (5 months ago)
RT @LottaEmlind: Bland dessa @kraftensHus Fantastiskt arbete över gränser! @andhel2 @chalmersTME https://t.co/fRsyXUFPLj